Wil Michels

“Sterk vind ik dat ze niet wat losse elementen bespreekt maar heldere verbanden legt. Als je actief bent met SOM of leefbaarheid is dit lekker frisse boek een absolute aanrader.”

Marjolijn van Someren

“Een helder, goed leesbaar, praktisch en uitermate interessant naslagwerk voor iedereen die zich beweegt in de wereld van omgevingscommunicatie en participatie.”

C. Forma

“Hoewel de titel het niet direct verklapt, is dit boek óók een aanrader voor iedereen die vormgeeft aan complexe verandervraagstukken in organisaties. Over issues en stakeholders, belangen i.p.v. standpunten, luisteren, aannames verifiëren, cognitieve bias en beïnvloeding.”

J. Simon

“Wat een lekker vlot leesbaar boek is dit! Het is alsof je in een prettig gesprek met haar zit. Rustig, gestructureerd en vanuit eigen ervaringen brengt ze je de fijne kneepjes van strategisch omgevingsmanagement bij. En die ervaring is rijk.”

Marieke Postma

“Extra leuk vond ik de interviews en de strategische interventies. Verder geeft Monique superleuke nadenkertjes mee in het boek; daar hou ik wel van. Als je nog nooit hebt gehoord van MGA (zoals ik) is dit ook een kans om een andere taal te leren spreken. En met meer diepte naar belangen van de stakeholders […]

Moniek Schoofs

“Monique Broekhoff verbreedt de SOM-inzichten met communicatie in haar nieuwe boek ‘Omgevingscommunicatie & participatie’. Met haar vlot geschreven stappenplan kun je als omgevingsmanager, participatieadviseur en/of als communicatieadviseur doordacht en vooral samen aan de slag.”

Janine Aanstoot

“Als communicatieprofessional wil je dit boek op je boekenplank hebben staan. Of beter gezegd, in je tas hebben, want je zult ongetwijfeld nog met regelmaat onderdelen terug willen lezen. Mijn boek is inmiddels voorzien van de nodige ezelsoren….”

Tanja Koper- Hoekstra

“Het geeft mij als communicatieadviseur bij een woningcorporatie absoluut nieuwe inzichten waarmee ik aan de slag ga. (…). Door de afwisseling van de korte tekstblokjes met kijk-/lees-/luistertips, nadenkertjes en vele #praktijkervaringen van vakgenoten vloog ik door het boek heen. Een aanrader!”