100% consistent

De Impact van impliciete communicatie

door Ilse van Ravenstein, Bas van Glabbeek en Mark van Vuuren

100% consistent beschrijft en analyseert organisaties die het één zeggen en het ander doen. Een handzaam boekje geïnspireerd op de handige 100%-reisgidsjes. Niet alleen communicatieprofessionals, maar ook managers en bestuurders geven aan vaak gebruik te maken van het boekje. Vooral ‘de consistentiecheck’ passen ze graag toe..

Over de auteur

Bas van Glabbeek

Bas van Glabbeek is senior adviseur bij Involve en heeft ervaring in de volle breedte van verandering en communicatie. Zijn kracht is de combinatie van een analytische geest en pragmatische aanpak. Hij interesseert zich daarnaast voor impliciete communicatie (bewijst een organisatie wat zij belooft?), organisatiestrategie, onderzoek en verandering.

Over de auteur

Ilse van Ravenstein

Ilse van Ravenstein is directeur en oprichter van Involve. Al rond 1990 vond Ilse haar passie in interne communicatie. Dat leidde in 1993 tot de start van Involve, specialisten in interne communicatie. Met een niet te stuiten energie werkt ze sindsdien voor en met vele opdrachtgevers en collega’s aan organisatie uitdagingen met een communicatiebril op. Ilse giet haar nieuwsgierigheid al een flink aantal jaren in verkennend en toetsend onderzoek met verschillende universiteiten. Zo is ook het Trendonderzoek Interne Communicatie een initiatief van haar, evenals de Master Interne Communicatie (samen met Van Der Hilst Communicatie).

Over de auteur

Mark van Vuuren

Mark van Vuuren (1975) is Associate Professor Organizational Communication aan de Universiteit Twente. Hij onderzoekt onder andere de manieren waarop professionals betekenis verlenen aan hun werk in contexten die bol staan van technologische ontwikkelingen, en ook hoe mensen met exact dezelfde taakomschrijving totaal verschillende banen kunnen hebben. Mark werd verkozen tot beste docent van de universiteit, was visiting professor in Canada (Université de Montréal), Denemarken (Arhus Business School) en Zweden (Linkoping).