Speels ruzie maken op het werk

Laten we eerlijk zijn. Zou het niet prettig zijn als we op het werk een beetje ruzie konden maken? Een vriendin vertelde me over een conflict met haar manager. Al jaren werken zij samen en het was mijn vriendin niet gelukt om op een prettige manier samen te werken. “We noemen haar steevast de Bitch, er valt niet mee te werken. Alles moet op haar manier en ze accepteert geen tegenspraak.” Nog nooit hadden ze hun gebrekkige samenwerking besproken. Ik vroeg mijn vriendin of ze bereid zou zijn om met de Bitch om tafel te zitten, als een mediator het gesprek zou begeleiden. “Nee zeg, zij heeft een hogere positie. Dan lig ik er gewoon uit.” “Maar jij staat toch ook sterk!”, wierp ik tegen. Ik somde op: “Je bent de inhoudelijk expert, je hebt een enorm netwerk en je ziet er fantastisch uit.” Ze was nog niet overtuigd. “Mhm, als ik het bedrijf verlaat, dan ga ik alles tegen haar zeggen!” We lachten om haar ‘stoere’ branie en vroegen ons af of er bedrijven zijn waar speels ruzie maken gewaardeerd wordt.

Deel dit bericht: